Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Proběhl sedmdesátý ročník matematické olympiády

Poslední březnový den se distanční formou konalo obvodní kolo matematické olympiády žáků 6. – 8. tříd základních škol a studentů odpovídajících ročníků víceletých gymnázií z Prahy 5 a Prahy 13, které organizuje DDM z Prahy 5 a zajišťuje ZŠ Kuncova. Do soutěže se zapojilo 127 účastníků, úspěšných řešitelů školních kol. Výsledky žáků základních škol z obou obvodů a výsledky studentů víceletých gymnázií byly hodnoceny samostatně.
V kategorii Z6 bylo z 24 soutěžících z osmi základních škol obou obvodů 11 úspěšných řešitelů, z toho 6 žáků ZŠ Kuncova, z nichž si nejlépe vedl Max Menčík, který obsadil 1. místo. Kategorie Z7 se zúčastnilo 20 žáků ze čtyř základních škol Prahy 13 a Prahy 5 a mezi 16 úspěšnými řešiteli bylo 7 žáků ze ZŠ Kuncova. 1. místo obsadila Kristýna Baťová ze ZŠ Kuncova s plným počtem 18 bodů a 3. místo si se 17 body zajistila Eliška Vondrová z téže školy. Velmi slabě byla obsazena kategorie Z8, které se zúčastnilo pouhých 5 žáků ze tří základních škol. Ze čtyř úspěšných řešitelů byli tři ze ZŠ Kuncova a všichni obsadili se shodným počtem 12 bodů 1. místo. Žáci ZŠ Kuncova dostáli své tradici, zvítězili v každé kategorii a měli i nejvíce úspěšných řešitelů ze všech žáků obou obvodů.
Všem vítězům srdečně blahopřeji a děkuji za skvělou reprezentaci školy nejen jim, ale také jejich vyučujícím: paní učitelce Kaprasové, Řezníkové, panu zástupci Vaňkovi a panu učiteli Arnotovi. Za náročnou organizaci soutěže děkuji panu zástupci Vaňkovi a všem učitelům matematiky za vyhodnocení.

Pavel Petrnoušek, ředitel ZŠ Kuncova