Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Zažijte město jinak

Všichni si přejeme, abychom se už v dohledné době mohli konečně bezpečně potkávat venku. Na základě zkušeností z minulého roku věříme, že situace se během léta uklidní a že 16. ročník celorepublikových slavností Zažít město jinak, které plánujeme na sobotu 18. září, bude možné opět uspořádat. Jak přísná opatření bude třeba dodržovat, uvidíme v příštích měsících. Jsme ale přesvědčeni, že koncem léta se budeme opět moct setkat se svými sousedy a přáteli naživo. Registrace jsou otevřené – přihlaste svou ulici, náměstí nebo park a udělejte si se svými sousedy den plný pohody, poznávání, jídla, her a čehokoli, co si vymyslíte. Zasloužíte si to!
Společným jmenovatelem všech slavností je zlepšovat sousedské vztahy a upozornit na hodnotu sdíleného veřejného prostoru.
Každá lokalita má své místní organizátory – nejčastěji jde o partu přátel, spolky nebo provozovatele místních podniků a ti všichni společně připravují vlastní program. Někdo vystupuje, jiný organizuje nebo obojí. AutoMat organizátorům jednotlivých lokalit zdarma pomůže s oběháváním úřadů (povolení, zábory komunikací, záštity...). Vše je zdarma. Zaregistrovat se můžete do 31. května na zazitmestojinak.cz/ registrace. Všechny informace naleznete na webu zazitmestojinak.cz.
V naší městské části se už tradičně koná akce Zažít Butovice jinak. Pakliže nechcete uspořádat sousedské setkání samostatně, můžete se přidat k již osvědčeným organizátorům.
Zajímavý zážitkový program v prostoru před Czech Photo Centre u stanice metra Nové Butovice připravují podnikatelé a obyvatelé Nových Butovic. Na programu bývají hudební a taneční vystoupení, hry, soutěže, kreativní dílny pro děti i dospělé... Nechybí grilování a další občerstvení. Více informací najdete na FB Zažít Butovice jinak.

-red-