Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Děkujeme za spolupráci

Naše součást MP hl. m. Prahy přistupuje k zajištění svátečních dnů jako každoročně, zvýšeným dohledem nad veřejným pořádkem a nekompromisními zásahy proti těm osobám, které chtějí narušovat klid a pohodu vánočních dní. Slušným občanům se naopak pokusíme vyjít vstříc při projednávání méně závažných dopravních přestupků, spáchaných v důsledku předvánočního spěchu.

V souvislosti s dosaženými výsledky bychom velmi rádi poděkovali občanům za spolupráci a zájem o bezpečnost v Praze 13. Zvláště děkujeme těm z vás, kteří jste nad rámec svých občanských povinností pomáhali našim strážníkům v terénu při řešení konkrétních problémů. Předpokládáme, že se v roce 2014 zaměříme především na problematiku závadových osob obtěžujících občany svým chováním u stanic metra a dále pak na skupiny podnapilých mladistvých výtržníků.

Dále budeme klást důraz na provádění nočních preventivních kontrol veřejných parkovišť se zaměřením na pachatele majetkové trestné činnosti, především vloupání do vozidel.

Závěrem jako tradičně připomínáme, že Obvodní ředitelství MP Praha 13 sídlí v ulici Lýskova čp. 1593, Praha 5-Stodůlky (BUS č. 225 – výstup v zastávce Lýskova). Jakákoliv oznámení či žádosti o pomoc lze učinit na naše operační středisko s nepřetržitým provozem osobně či telefonicky na tel. 222 025 721–22 nebo prostřednictvím bezplatné linky tísňového volání 156.

Jménem strážníků Obvodního ředitelství městské policie Praha 13 přeji všem čtenářům příjemné Vánoce a hodně zdraví a štěstí v roce 2014.

Tomáš Navrátil, vrchní komisař MP