Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Překvapilo mě, proč se zimní stadion opravuje v zimě. Proč se to neudělalo v létě, aby se mohlo v zimě bruslit?

Můžu vám říci, že mě to samotného docela štve, protože moje děti a děti mých známých tam také chodí bruslit. Rekonstrukce však byla z technického a bezpečnostního hlediska nezbytná. Samozřejmě bychom byli raději, kdyby práce mohly proběhnout v létě. Jenže zákon o veřejných zakázkách stanovuje proceduru s dlouhými lhůtami. Přestože jsme veřejnou zakázku vyhlašovali co možná nejdříve - v dubnu - a nevyskytly se žádné komplikace, mohla být smlouva se stavební firmou podepsána teprve v září. Staveniště bylo předáno v říjnu. Při daném objemu prací je jasné, že za měsíc nebo dva to nelze stihnout.

Proto jsme museli přistoupit k nepopulárnímu opatření – nechat stadion přes zimu zavřený. Až do konce roku pracoval dodavatel na kompletní rekonstrukci ledové plochy a vnitřních úpravách. Na jaře bude pokračovat na venkovních úpravách, dokončení parkoviště a nové příjezdové komunikaci.

Rekonstrukce zajistí, aby zimní stadion mohl být i v dalších letech využíván veřejností a školami v plném rozsahu jako dosud. Rádi bychom ho do budoucna využívali také pro jiné sporty a aktivity, které nebudou obtěžovat okolí, aby mohl sloužit veřejnosti i v průběhu letní sezony.

Starosta Prahy 13
Sluneční náměstí 13, 158 00 Praha 13, tel. 235 011 212 nebo 235 011 202, e-mail: vodrazkad@p13.mepnet.cz, internet: www.praha13.cz