Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Turnaj s mezinárodní účastí

Putovní pohár kpt. Jaroslava Matýska v. v. má nového majitele. Rozhodly o tom 29. listopadu zápasy 16. ročníku volejbalového turnaje amatérských smíšených družstev, který každoročně pořádá Jaroslav Matýsek ve spolupráci s Prahou 13 a SDH Třebonice.

Letošního ročníku se účastnilo 10 týmů. V průběhu celého dne odehrála většina družstev sedm zápasů. Na slavnostním vyhlášení v restauraci Bunkr předal organizátor turnaje Jaroslav Matýsek putovní pohár, diplomy, medaile a věcné ceny. Po jedenácti účastích na turnaji poprvé zvítězili Rokyťáci, druhé místo obsadil tým Sokola Řeporyje a na bronzové příčce skončili loňští vítězové – Prasopsi. Výsledné pořadí bylo následující: 1. Rokyťáci, 2. Sokol Řeporyje, 3. Prasopsi, 4. Pozdní sběr, 5. Sokol Jinonice, 6. Poniklá, 7. Pepro Chomutov, 8. Internacionál, 9. Chrousti, 10. Hroznýši.

Další doprovodné ceny obdrželi nejzkušenější hráči, nejvzdálenější hráči a družstvo, nejvěrnější hráči. Nejvzdálenější hráčka přijela z 8 300 km vzdáleného města Victoria v Britské Kolumbii v Kanadě, nejvzdálenější hráč dorazil z 3 800 km vzdáleného Jekatěrinburgu v Rusku. Pořadatel děkuje všem soutěžícím za účast v turnaji a partnerům za pomoc při přípravě a realizaci turnaje, zejména FZŠ Brdičkova za zapůjčení tělocvičen a sponzorským firmám za podporu.

-red-