Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Topit se pro dobrou věc

Přemýšlíte o nákupu hezkého kalendáře na rok 2016 a chcete zároveň podpořit něco dobrého? Navštivte webovou stránku www.skola-stodulky.diakonie.cz. Tam si můžete prohlédnout a rovnou objednat nástěnný kalendář s názvem Ve vlnách 2016 aneb topíme se pro Ratolest. A jak kalendář vznikl?

„Vlastníme společnost zabývající se prodejem potápěčského vybavení, ale i podvodním fotografováním,“ říkají manželé Řehákovi, autoři celého projektu. „Protože jsme chtěli podpořit znevýhodněné děti, oslovili jsme známé osobnosti ze světa divadla, umění, módy, sportu či médií se záměrem pořízení jejich fotek pod vodní hladinou“.

„Potápět se bez brýlí, kdy vám voda teče do nosu, při tom se usmívat, v kostýmu, který vám překáží, se závažím, které vás drží pod hladinou a při tom nedýchat... Vlastně se topíte,“ dělí se o zážitek z fotografování Jana Holcová, herečka Dejvického divadla. „Úžasný tým mě však dokázal vyhecovat a já tak mohla pomoci středisku Ratolesti“.

Kromě Jany najdete v kalendáři třeba herečku Lenku Krobotovou, herce Pavla Šimčíka, choreografa a tanečníka Yemiho A.D., zpěvačku Terezu Vágnerovou nebo fotbalistu Radka Černého.

Manželé Řehákovi sami vychovávají desetiletého Vojtu, který se narodil se zdravotním hendikepem. Dobře tedy vědí, jak je důležité, aby stejné děti vyrůstaly v přátelském a podnětném prostředí, které co nejvíce pomůže jejich rozvoji. Výtěžek z prodeje kalendáře je určen na vytvoření relaxačního místa na zahradě MŠ a ZŠ speciální Diakonie ČCE ve Stodůlkách.

Milan Černý, ředitel MŠ a ZŠ speciální Diakonie ČCE