Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Čítanky s nadhledem

Když jsem začala vytvářet čítanky zaměřené na tvůrčí psaní, měla jsem před sebou vidinu příjemně strávených hodin českého jazyka. Děti mě ale nikdy nepřestanou udivovat svou úžasnou představivostí, díky níž se můžu přenášet do kouzelných míst bezpečně ukrytých v jejich jindy uzavřených myslích před seriózním světem dospělých. Velmi si vážím těchto okamžiků a chtěla bych se o magické vstupy do jiných dimenzí podělit i se čtenáři časopisu STOP, a to především v této době, kdy jsme každý den pod neúnavnou palbou reality. Mrzí mě, že k ukázce nemohu připojit i jejich jedinečný přednes, jehož autenticita mě občas umí skvěle odrovnat.
Zde hrdě nabízím aspoň střípek fantazie třídy 7.C ze ZŠ s RVJ Bronzová a těším se i s dalšími třídami na zbylé kapitoly mých čítanek, které nás společně čekají.
Legenda praví, že kdesi hluboko v mořích existuje skála, ve které se skrývá portál do jiného světa. Do světa Carminania. Je naprosto odlišný od reálného světa. Prý tam žije spousta zajímavých bytostí jako například víly, elfové, draci, smiraldové, koi rybičky, žvejkalové a spousta dalších. Každý má svůj domeček. Třeba elfové zahradníci bydlí v houbových domečcích, které mají i malinkou zahrádku. Bojovníci bydlí v domcích vytvořených ze skal. Také tu mají domky na stromech a v podzemí. Zjednodušeně si může vybrat každý... Barbora Žáková, 7.C.

Nela Stuchliková, učitelka českého jazyka