Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Vánoční stromečky do všech školek

Tradiční předání vánočních stromečků do všech 23 mateřských školek, jejichž zřizovatelem je městská část Praha 13, se uskutečnilo i letos. Přibližně metrové živé smrčky, které se následně stanou trvalou součástí školních zahrad, si předškoláci zkrášlí vlastnoručně vyrobenými ozdobami.
„Dlouholetou tradici předání živých stromků do všech mateřských školek jsme samozřejmě dodrželi i tento rok a věřím, že i letošní advent přinese do školek příjemně strávený čas nejen všem dětem, ale i zaměstnancům. Letos při této příležitosti děkuji obzvláště všem pedagogickým i nepedagogickým pracovníkům našich školek, kteří se ve značně složité době plné nejrůznějších opatření pečlivě starali a starají o naše nejmenší děti,“ zdůraznil starosta David Vodrážka.

„Živé stromky do mateřských školek předáváme již několik let a jsem ráda, že se dětem tato předvánoční akce skutečně líbí. Vážíme si nejen tradic, ale i přírody, a právě proto do školek přivážíme živé stromky připravené rovnou na zasazení. V některých školkách rostou na zahradách smrčky z minulých Vánoc a u dětí se tak nenásilně vytváří pozitivní vztah k přírodě. Během příštího týdne si stromečky ozdobí a moc se těším na fotografie, které nám paní učitelky pošlou,“ dodala místostarostka Marcela Plesníková.

Lucie Steinerová