Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Rekonstrukce DDM Stodůlky je dokončena

Budova Domu dětí a mládeže ve Stodůlkách prošla rozsáhlou rekonstrukcí. Radnice Prahy 13 zahájila stavební práce začátkem prázdnin. Vznikla zde nová přístavba, kde je umístěna centrální recepce a komfortní zázemí. Slavnostní otevření proběhlo v úterý 6. prosince.
„Dům dětí a mládeže Stodůlky poskytuje širokou škálu volnočasových aktivit dětem i dospělým z Prahy 13, a to již desítky let. Do původní budovy vedly tři vchody a nebylo tak prakticky možné sledovat pohyb osob v objektu. Přístavba vznikla zastřešením nevyužitého venkovního prostoru a vnitřní prostory byly upraveny tak, aby děti i dospělí bezpečně vcházeli i odcházeli z budovy jedním vchodem,“ řekl starosta Prahy 13 David Vodrážka.

„Původní budova ve tvaru do U přímo vybízela k využití volného prostoru mezi jednotlivými částmi objektu. Proběhly bourací práce, následně byla postavena ocelová nosná konstrukce a zastřešení. Po vyzdění vnějších i vnitřních prostor a instalaci rozvodů proběhly povrchové úpravy a dnes již mohou děti i dospělí vejít do DDM pohodlnou a bezpečnou recepcí,“ zdůraznila místostarostka Marcela Plesníková.

„Zastřešením a dalšími úpravami v části mezi stávajícím žlutým a zeleným pavilonem vzniknul nový foyer, kde mohou rodiče čekat na své dítě v příjemném prostředí. Předpokládáme také využití tohoto předsálí k prezentaci činnosti DDM Stodůlky a pořádání vhodných příležitostných akcí, videoprojekcí apod. Zvýšením bezpečnosti tak v kontextu s úpravou a modernizací stávajících prostor jistě přispěje k lepšímu komfortu všech návštěvníků našeho-vašeho sovího hnízda – ddm100důlky,“ dodala Jana Šimánková, ředitelka DDM Stodůlky.

Lucie Steinerová