Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Starostova vánočka

Tradiční soutěž v pletení vánoček probíhá ve Fakultní základní škole Mezi Školami již od roku 2005. Za tu dobu se mnoho žáků naučilo, jak z těsta vykouzlit vánočku, a škola tak přispěla k tomu, aby tato dávná dovednost nezanikla. Letos se konal již osmnáctý ročník a zúčastnilo se celkem osmnáct týmů.

„Jsem velmi rád, že se soutěž koná ve své klasické podobě a vánočky se pletly i pekly přímo ve školní jídelně,“ vysvětluje starosta David Vodrážka a dodává: „Děkuji řediteli školy, že tuto tradici i nadále udržuje a věřím, že si děti také tentokrát odnesly krásné zážitky.“

Všichni se nejprve sešli ve školní jídelně, kde jim byla zopakována pravidla. Na vše osobně dohlížel ředitel školy Petr Kubička. „Soutěžící mohli přijít kreativně oblečení, což někteří rádi využili. Do soutěže se opět zapojili také hosté, vedle pana ředitele Kubičky se zúčastnila paní místostarostka Marcela Plesníková a paní zastupitelka Yveta Kvapilová, která je také členkou místní školní rady. „Na dětech bylo vidět, jak se snažily své výtvory vyzdobit, aby právě ten jejich vyhrál. Tradice jsou důležité nejen o svátcích a velmi si cením faktu, že je ve formě vánočky spolu s dětmi každoročně udržujeme,“ doplnila místostarostka Marcela Plesníková.

„Upečené žákovské vánočky ohodnotili samotní žáci, vítěze vybírali z osmnácti vánoček. Vítěznou vánočku upletli žáci 7.A, na druhém místě byla vánočka žáků 8.B a na a třetím místě žáci 7.C. Tyto vánočky budou vydraženy na vánočních slavnostech školy. 

Sponzory letošní Starostovy vánočky byly Přátelé FZŠ Mezi Školami, z.s. a Pekárna u Vrbských v Rudné u Prahy. Děkujeme,“ doplnil ředitel Petr Kubička při symbolickém předání vánoček vedení radnice. 

Lucie Steinerová