Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Z policejního deníku listopad 2011

  • Ve středu 7. září přijalo místní oddělení oznámení o krádeži míchačky a vrtačky, ke které došlo v nočních hodinách. Na místě bylo zjištěno, že je pachatel bez velké námahy odcizil z volně přístupného pozemku domu, protože je firma provádějící opravu rodinného domku po ukončení prací řádně nezajistila. Firmě tak vznikla škoda ve výši asi 9 000 Kč.
  • Všímavý občan oznámil 11. září v brzkých ranních hodinách, že v Brdičkově ulici hoří kontejnery na směsný odpad. Vlastní iniciativou se snažil zabránit dalším škodám a odtáhl ostatní kontejnery, aby se oheň nerozšířil i na ně. Za tento čin mu patří velký dík. Na místo se dostavila hlídka MOP Stodůlky a poté hasiči, kteří hořící kontejnery uhasili. Způsobená škoda, která vznikla Pražským službám, činí 14 000 Kč.
  • V noci z 16. na 17. září došlo k vloupání do bytu ve třetím patře domu. Pachatel vypáčil balkónové dveře a mimo jiné odcizilbarevnou televizi, DVD přehrávač, zlaté šperky, rybářské vybavení, digitální fotoaparát, počítač a náramkové hodinky. Majitelům způsobil škodu přes 100 000 Kč.
  • Téže noci, na stejném místě a stejným způsobem vnikl do dalšího bytu, kde odcizil finanční hotovost, notebook, náramkové hodinky, sloupové hodiny, koženou bundu, sportovní tašky, digitální fotoaparát, tenisové rakety, golfové hole a zlatý náramek. Majiteli způsobil škodu ve výši 290 000 Kč.
  • Vzhledem k tomu, že se blíží doba vánočních nákupů, apelujeme na vás, abyste si v nákupních centrech dávali velký pozor na svoje osobní věci. Především nikdy nenechávejte při výběru zboží své tašky či kabelky v nákupních vozících a raději si je držte v ruce. I zdánlivě malá chvilka nepozornosti může způsobit velký smutek a nehezké vzpomínky na zloděje, který vás okradl. Také kabelka, odložená na předním sedadle vozidla při ukládání nákupu do zavazadlového prostoru, není v bezpečí. I zde se potom okradení diví, jak se to mohlo stát, vždyť přece byli u vozidla. Pachateli stačí na to, aby vás okradl, pouhé tři sekundy.

Za MOP Stodůlky nprap. Eva Chábová