Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Zbojnická hovězí roláda, sekaný listový špenát

Zbojnická hovězí roláda, sekaný listový špenát

Suroviny na roládu:
750 g hovězího zadního,
100 g šunky, 100 g slaniny, 100 g cibule,
30 g česneku,
60 g rostlinného oleje, 4 cl vody, 30 g hladké mouky, sůl, pepř

Suroviny na špenát:
1 balení listového špenátu,
1 cibule, 1 vejce, 3 stroužky česneku, 2 lžíce hladké mouky, olej, sůl
 

Postup roláda:
Z masa naklepeme větší plát, potřeme česnekem rozetřeným se solí, opepříme, naklademe plátky šunky a slaniny, zabalíme a svážeme. Na sádle osmahneme cibuli, přidáme roládu a ze všech stran opečeme, zalijeme vodou a dusíme do měkka. Občas obracíme a přeléváme šťávou. Hotové maso poté vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, podlijeme vodou, promícháme a povaříme.

Postup špenát:
V kastrolu na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nasekané listy špenátu a lehce dusíme. Přidáme vejce (dokud se špenát nevaří, aby se bílek a žloutek nesrazily) a prolisovaný česnek, podle chuti osolíme. Na pánvi na olej přidáme mouku a za stálého míchání uděláme světlou jíšku. Špenát jíškou zahustíme podle potřeby a necháme ho povařit. Pro lepší a jemnější chuť můžeme přidat cca 3 dcl smetany. Jako přílohu doporučujeme bramborové nebo houskové knedlíky, šťouchané i vařené brambory, ale i bramborové gnocchi.

Nabízí restaurace Plzeňka, Běhounkova 2527/53, Stodůlky

Otevřeno denně 11.00 – 22.00 hod. Tel. 774 547 097, www.plzenkastodulky.cz