Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Festival možností pro volný čas

Druhý ročník Festivalu volného času Prahy 13 skončil v neděli 5. října komponovaným vystoupením všech oddělení Základní umělecké školy Stodůlky. V průběhu jednoho měsíce se na různých místech městské části uskutečnily desítky akcí, pořádaných zájmovými organizacemi ve spolupráci s městskou částí. O mnohých z nich jsme psali již v minulém čísle.

Předposlední víkend festivalu byl ve znamení sportu a dobročinnosti. V sobotu 27. září uspořádal Sokol Stodůlky otevřený nohejbalový turnaj, v Centrálním parku proběhl turnaj v malé kopané a odpoledne se závodilo na in-line bruslích a v kuželkách. V neděli 28. září se na Slunečním náměstí uskutečnil Svatováclavský jarmark pořádaný občanským sdružením Prosaz, Farní charitou Stodůlky, Komunitním centrem sv. Prokopa, Muzeem hl. m. Prahy, Lesy hl. m. Prahy a neziskovými organizacemi ze sociální oblasti. Malí i velcí si mohli vyzkoušet různé výtvarné techniky, procvičit irský tanec, zasoutěžit si a poslechnout si Notečku nebo Melodiku.

„Festival byl úspěšný a rozhodně zvýšil povědomí veřejnosti o možnostech, jak aktivně trávit volný čas,“ říká zástupce starosty Petr Zeman. „Chtěli bychom ho určitě uspořádat i v příštím roce.“

Samuel Truschka