Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Zrodí se nová kulinářská tradice?

První ročník gurmánského festivalu Ohrada Food Fest pořádala v sobotu 4. října restaurace Kastrol. Ohradské náměstí zaplnilo téměř 1 500 milovníků dobrého jídla.

„Pouštěli jsme se do prvního ročníku Ohrada Food Festu s tím, že chceme oživit trochu ospalé Ohradské náměstí a přivést do této části Prahy to nejlepší z pražské gastronomie,“ říká ředitel festivalu a spolumajitel restaurace Kastrol Pierre Memme. „To, že kromě sousedů a lidí z okolí přišli lidé z celé Prahy v tak hojném počtu, nás velmi příjemně překvapilo.”

Velký zájem lidí příjemně překvapil nejen pořadatele, ale i zúčastněná restaurační zařízení. Restaurace Kastrol, Na Kopci, Na konci, Dish, Gao Den a Wine Food Market celý den servírovaly hostům to nejlepší ze své nabídky. Účastníci festivalu si pochutnali kromě jiného na tradičním kančím se šípkovou omáčkou a foie gras z Kastrolu, legendárním tataráku z restaurace Na Kopci či krevetách na kari z její sesterské restaurace Na Konci. Dish nabídl tradičně variaci hamburgerů, tzv. sliderů. Wine Food market servíroval italskou pastu a variaci italských sýrů a šunek. Vycházející hvězda pražské gastronomie, restaurace Gao Den nabízela tradiční vietnamské plněné bagety Manh Mi a restované kuřecí maso s nudlemi a křepelčím vejcem. Pivo obstaral pivovar Chotěboř, víno Vinařství Nechory a filtrovanou kávu progresivní street café MyDav Filterlab.

Akci zahájil starosta Prahy 13 David Vodrážka, který převzal záštitu. Patron festivalu, známý kuchař Roman Vaňek, představil svoji novou knihu Snadno a rychle aneb 111 receptů pro všední den a 30 podepsaných výtisků rozdal vybraným dámám. První ročník byl úspěšný a snad se ze sousedského festivalu stane příjemná tradice.

Kateřina Hlatká