Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Stříbrné loučení s létem

V září se konal již 3. ročník Ligy pétanque pro seniory, pořádaný z. s. Pétanque pro vás s podporou a ve spolupráci se Střediskem sociálních služeb Praha 1. Heslo Pétanque pro Prahu zároveň zastřešovalo 7. ročník turnaje Sbohem léto, určený především rekreačním a začínajícím hráčům a rodinným týmům. Semifinále a finále LPPS a již tradiční Sbohem léto se uskutečnily paralelně v jedinečném prostředí Střeleckého ostrova.

Do semifinále LPPS postoupily z 13 účastníků týmy Veselé koule, Praha 6 a okolí, Praha 13 Lukáš a Sympaťáci. Do finále se probojovaly dva posledně jmenované. Sympaťáci zvítězili nad týmem Praha 13 Lukáš (Hana a Jan Bucki, Světlana Pospíšilová, Eugeniusz Madej) po výsledcích dvojic 11:0, 6:11. Tento stav prokázal dominanci Sympaťáků a zároveň stvrdil příslušnost týmu Praha 13 Lukáš k seniorské elitě, neboť v předchozích letech obsadil 3. a 2. místo. Populární 7. ročník turnaje Sbohem léto za účasti 20 týmů vyhrál Petank klub Praha, 2. místo vybojovali Kosáci a „bronz“ získaly Berušky.

Loučením s létem úspěšná sezona pétanque klubu Praha 13 Lukáš nekončí. „Mladý klub seniorů“ nehodlá své postavení v nadcházejících kláních pouze potvrdit, ale připravit se – byť ve svízelných zimních podmínkách – co nejlépe na sezonu 2017.

Jiří Lexa