Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Vstupte bránou času do jiné dimenze – do světa fantazie

Před třemi lety, přesně 1. května 2014, bylo otevřeno na Starém Městě v Celetné 15 muzeum voskových figurín Grévin.

Třípatrová expozice se rozkládá na ploše 3 000 m2 a je rozdělená do tematických úseků. Poznáte alchymistickou laboratoř Rudolfa II. i samotného vladaře, můžete se procházet ulicemi staré Prahy s Franzem Kafkou nebo posedět v pražské prvorepublikové kavárně, kde vám budou dělat společnost například, Vlasta Burian, Karel Čapek nebo Bohumil Hrabal, nahlédnete do světa pohádek, potkáte sportovní legendy, naše i hollywoodské hvězdy, politiky a spoustu dalších osobností. Expozice navíc nabízí také několik interaktivních zastávek.

„Kouzelný svět Grévin nabízí návštěvníkům setkání s českými i světovými legendami z nejrůznějších oblastí, z doby současné i dávno minulé. Zdaleka ale nejde jen o přehlídku téměř stovky soch. Celá expozice je zpracována i jako cesta napříč historií a českou kulturou, každá socha v ní má svou roli či scénu. Scénografie do detailu ilustruje dobu a dodává celému zážitku realistický nádech umocněný hudbou a světelnými efekty, “ říká Daniela Pedret, ředitelka marketingu a komunikace a dodává: „Tvorba voskových figurín je výsledek řady výrobních fází. Od plastiky, sochy až po kostýmy. Jen pro zajímavost – na každé soše pracuje okolo 15 specialistů, samotná výroba sochy trvá 3–6 měsíců, vysochání jedné tváře trvá 150 hodin, na hlavu je potřeba 5 litrů vosku (pro výrobu těla se používá pryskyřice), na jedné hlavě je až 500 000 vlasů, které se implantují jednotlivě, pro oči a zuby se používají nejkvalitnější implantáty, profesionální make-up obličeje trvá 42 hodin... A cena? Dvacet až čtyřicet tisíc eur.“ Cestu za legendami si užijí všechny věkové kategorie.

Ti, kteří se budou pozorně dívat, ale neuvidí jen „dvojníky“ významných osobností z celého světa. Můžete se zúčastnit i různých akcí a interaktivních výstav. Do 5. 11. je to nezapomenutelný Halloween, v prosinci pak Ladovy Vánoce s výrobou ozdob, betlémů, zpíváním koled nebo psaním dopisu Ježíškovi. Muzeum Grévin nám navíc udělalo neuvěřitelnou nabídku. Do 31. 12. 2017 získají po předložení čárového kódu všichni návštěvníci z Prahy 13 20% slevu z ceny vstupenky.

Muzeum je otevřeno každý den od 10.00 do 19.00 hodin. Všechny prostory jsou bezbariérové, klimatizované, použití fotoaparátu a kamer je samozřejmě povoleno.

Více informací získáte na www.grevin-praha.com/cz, www.facebook.com/GrevinPraha, www.instagram.com/grevinprague.

Eva Černá