Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Vzdali jsme poctu československému státu

V červnu se náš sbor podílel na Hasičské fontáně 2018 ke 100. výročí vzniku naší republiky. Spolu s tisícovkou kolegů z celé republiky jsme společně vytvořili největší hasičskou vodní fontánu na světě. Vodní produkci, kterou sledoval komisař České knihy rekordů z agentury Dobrý den, zahájila hymna, po níž následovala část symfonické básně Vltava Bedřicha Smetany. Rekord byl uznán, zapsán a náš sbor obdržel o rekordu certifikát.

Naše zásahová jednotka v letních měsících nezahálela a dvakrát likvidovala obtížný hmyz, třikrát požár porostu. 14. září se zúčastnila cvičení Základna 2018 v areálu Psychiatrické léčebny Bohnice. Toto cvičení prověřilo stavbu a provoz základny humanitární pomoci a nouzového ubytování lidí postižených například povodní.

Na hřišti se uskutečnily poslední letošní závody, které jsme pořádali, a to memoriál Jany Dobiášové v překážkovém běhu dětí na 60 metrů. Závodů se i za nepřízně počasí zúčastnilo 117 dětí v kategoriích přípravky, mladší a starší. Potěšilo nás stříbro Lukáška Dušty v kategorii přípravek. Ještě nás čekají poslední závody tohoto roku – tentokráte v hale ve Stromovce. Ale o tom až příště.

Marta Horáková, starostka SDH Třebonice