Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Za krásami lázeňského města Poděbrady

V úterý 14. září se uskutečnil výlet za krásami lázeňského města Poděbrady, který pro seniory zorganizovalo vedení naší městské části. Od radnice nás brzy ráno odjíždělo osmadevadesát, včetně starosty Davida Vodrážky, pod jehož záštitou se tento výlet konal. Po dlouhé době jsme měli možnost užít si krásný, slunečný den s bohatým programem.

Po příjezdu do Poděbrad jsme se jen krátce občerstvili, abychom se mohli co nejdříve nalodit na výletní loď Král Jiří. Pod „ochranou krále“ jsme dopluli až k soutoku řek Labe s Cidlinou. Prodlouženou plavbu s výhledem na romantické okolí jsme si užili na sto procent. Když jsme měli opět pevnou půdu pod nohama, vydali jsme se procházkou po kolonádě k lázeňskému hotelu Libuše. Tam na nás již čekal báječný oběd. Odpoledne trávil každý podle své chuti – na poděbradském zámku, odpočinkem v rozlehlém parku, ochutnávkou Centrální park nabízí malým i těm odrostlejším řadu možností, jak příjemně strávit volný čas.

Navíc je jednou ze zelených oáz naší městské části, což ostatně dokládá i snímek paní Ireny Mertové, která svým fotoaparátem toto místo zachytila v době, kdy zapadá slunce. Bylo to 5. července ve 20.33. Do tohoto vydání jsme její fotografii vybrali také proto, že dnes je po osmé hodině večerní tma. A protože se dny budou ještě nějaký ten čas jen zkracovat, pojďme si připomenout dobu, kdy jsme i večer mohli obdivovat, jak je ta naše třináctka krásná. Podaří-li se i vám udělat zajímavou fotografii (v rozlišení alespoň 300 dpi), zašlete nám ji na stop@praha13.cz, rádi ji zveřejníme. Za všechny snímky, které jste nám již poslali nebo je teprve pošlete, vám mnohokrát děkujeme. Eva Černá VAŠÍM OBJEKTIVEM léčivých pramenů nebo tradičních lázeňských oplatek. Některé účastníky zaujalo Ruské kolo, vila, kde se natáčí seriál Ordinace v růžové zahradě, místní muzeum, obchůdek, kavárna… Na závěr dostali naši výletníci jako suvenýr samolepku do svých Vzpomínkovníků, které vydáváme. Ještě dlouho si v paměti uchováme hezké vzpomínky a zážitky s přáteli. A protože další akce a výlety na sebe nenechají dlouho čekat, je na co se těšit.


Aneta Ečeková Maršálová