Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

X. Rekord Bull Sraz

Centrální park hostil v sobotu 23. září tradiční psí akci, unikátní sraz bull plemen. Návštěvníci měli možnost vyzkoušet řadu bull sportů a v soutěžích bojovat o zajímavé ceny. V nabitém programu se mimo jiné představili canisterapeutičtí bull psi, kteří chodí pomáhat nemocným lidem a dětem, nebo záchranářský pes – bulteriérka Piraňa. Navštívila nás i přední trenérka psů Hana Böhme s půlročním psím dorostencem jménem Avatar.

Početní rekord tentokrát utekl jen těsně, konečné číslo je 651 psů, zatímco stále platný rekord z roku 2018 činí 705 psů, ale zároveň byl v tomto směru druhým největším bullsrazem za celých deset let.

Akce je vždy spojena s pomocí psům, kteří mnoho štěstí ve svém životě neměli. Bulíkům v nouzi vynesla akce úžasných 114 tisíc Kč. Nejvíce peněz bylo z tomboly a prodeje kalendářů Bulíci 2024, štědré dary pak připojili i partneři srazu a samozřejmě svým dílem přispěly prodeje srazových obojků, vodítek a triček. Na letošním srazu bylo už jen pár pejsků, kteří s námi byli i na tom úplně prvním v roce 2014. Mezi nimi i Brut – originální kříženec bulíka s jezevčíkem, současně i pes č. 200 letošního ročníku. Mnozí návštěvníci proto ocenili i speciální vzpomínkové tablo nazvané „Nezapomínáme na hvězdy našich životů“ – s fotkami a jmény bulíčků, kteří už tu s námi nejsou, někteří svou vzpomínku přímo na místě dopsali...Více na www.bullsraz.cz

Kateřina Kašparová