Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Bramborové noky s lososem, sušenými rajčaty a olivami

Bramborové noky s lososem, sušenými rajčaty a olivami

 

Suroviny:
150 g norského lososa, 20 g oleje ze sušených rajčat, 30 g černých oliv, 30 g zelených oliv, 40 g sušených rajčat, 0,5 g hrubozrnné soli, 0,2 g čerstvého pepře a 0,2 g čerstvé sekané petrželky.

Noky:
200 g uvařených brambor, jedno vejce, sůl a hladká mouka podle potřeby.

Postup noky:
Brambory uvaříme ve slupce, ještě teplé nastrouháme na jemno nebo propasírujeme. Do nastrouhaných brambor přidáme jedno vajíčko, osolíme a přisypáváme mouku tak, aby bylo těsto vláčné a nelepilo se na ruce. Z těsta si uděláme válečky o průměru asi dva centimetry a nakrájíme na noky dlouhé tři centimetry, ty potom dáme do vroucí vody, kterou předtím trochu osolíme a vaříme, dokud nevyplavou. Jakmile vyplavou, tak jsou vařené.

Postup losos:
Vykostěného lososa nakrájíme na kousky třikrát tři centimetry. Malinko opepříme čerstvým pepřem, osolíme a dáme na rozpálenou pánev. Lososa zprudka orestujeme tak, aby nebyl vysušený a byl uvnitř kousků hezky šťavnatý. Potom přidáme sušená rajčata, malinko oleje ze sušených rajčat, zelené a černé olivy. Necháme vše prohřát, přidáme teplé noky a v pánvi promícháme. Přidáme čerstvou sekanou petrželku a můžeme servírovat. Kdo má rád parmezán, může si škrabkou na brambory nastrouhat malinko lupínků a posypat.

Tuto specialitu vám nabízí Restaurace Cirkus, Petržílkova 35, u stanice metra Hůrka. Otevřeno denně od 11.00 do 23.30 hodin.