Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

S pyrotechnikou opatrně

Konec roku bývá pravidelně ve znamení zvýšeného hluku z petard, rachejtlí a ohňostrojů. Proto upozorňujeme, že používání zábavné pyrotechniky je ve městě povoleno pouze 31. prosince a 1. ledna. I v těchto dnech je ale nutno důsledně dodržovat bezpečnostní předpisy, zejména odpalovat pyrotechniku v dostatečném odstupu od ostatních osob, budov a stromů.

Je třeba používat jedině schválenou pyrotechniku s českým návodem a postupovat podle něj. Proto také rakety a bomby nepatří do rukou dětem, které si nebezpečí neuvědomují. Hasiči varují před požáry, které vznikají neopatrným odpálením rachejtlí na balkóny nebo do otevřených oken. Může také dojít k poškození zaparkovaných aut.

Důležitá je nejen bezpečnost, ale také ohleduplnost. Obavami se netají rodiče malých dětí a hlavně majitelé psů, protože psi mají mimořádně vyvinutý sluch a nadměrným hlukem velmi trpí. Zkusme tedy omezit pyrotechnické radovánky skutečně jen na oslavy příchodu nové ho roku, ke kterým ohňostroje neodmyslitelně patří. A v adventním a vánočním čase si dopřejme trochu ticha a klidu, určitě nám to prospěje.

-red-