Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Vánoční výzva − pomozte ubytovat zahraniční hosty

Pro přelom roku (29. 12. 2014 – 2. 1. 2015) byla Praha vybrána jako místo pro Evropské setkání mladých. Pořadatelé z francouzské komunity Taizé očekávají příjezd velkého množství účastníků ze všech koutů Evropy, ale i z mimoevropských zemí. Program setkání se bude konat na několika místech v centru Prahy, zároveň i v místních farnostech a komunitách po celé Praze.

V současnosti sháníme ochotné hostitelské rodiny z Prahy 13 a okolí, které by mohly ubytovat ve svých domovech některé cizince. Ubytování má být nenáročné, stačí opravdu jen 2 m2 u vás doma. Účastníci si dovezou karimatku a spací pytel. V rodinách by pouze snídali a po zbytek dne by se účastnili programu setkání v centru Prahy nebo v hostitelském společenství (Komunitní centrum Sv. Prokopa nebo kostel sv. Jakuba St.). Pokud by bylo ve vašich možnostech své hosty 1. 1. 2015 pohostit slavnostním obědem, budeme velice rádi, ale není to podmínkou.

Registrace nabídek ubytování nejpozději do 19. 12. 2014.

Jedná se o jedinečnou příležitost si na pár dní procvičit cizí jazyky, poznat cizí kulturu a vyměnit si zkušenosti ze slavení Vánoc v jiných zemích, prostě možnost prožít sváteční dny jinak, udělat dobrý skutek a získat nové přátele ze zahraničí.

Více informací o ubytování a formulář najdete na www.taizepraha.cz/ubytovani/, e-mail: taizestodulky@gmail.com.
Za přípravný tým Taizé – Stodůlky předem moc děkujeme za vaše nabídky.

Eliška Hrušovská, koordinátorka ubytování Taizé v Praze 13