Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Krátce - listopad 2015

  • Světýlka v parku. V Rodinném centru Rybičky tradičně oslavili svátek svatého Martina se světýlky a průvodem. V pondělí 9. listopadu si společně s dětmi z klubu Savana vyrobili lampiony a vydali se do Centrálního parku. Tam na zhruba stovku dětí s rodiči čekal „Martin na bílém koni“ a příběh o statečném vojáku Martinovi, který všem připomněl, že i malé světélko může porazit velkou tmu a že každý z nás může být dobrým a užitečným pro ostatní.
     
  • Hodnoty, které by měly platit. Pravda, odvaha, úcta k druhým... To jsou hodnoty, které jsou možná pro někoho příliš staré a do dnešní moderní doby se nehodí. V ZŠ Mohylová si to ale nemyslí. Proto se zapojili do vzdělávacího projektu Husovy stopy, připomínajícího dvanáct hodnot, které Jan Hus vyznával a podle kterých žil. Ty se staly hlavním tématem setkávání žáků s ředitelkou Martinou Štychovou. Cílem je, aby se děti nad těmito hodnotami zamyslely, porozuměly jim a přijaly je za své.
     
  • Dramatický festiválek poprvé. V pátek 23. října se v DDM Stodůlky sešli děti i lektoři věnující se dramatické výchově. Společně uspořádali nultý ročník Dramatického festiválku. Zúčastnily se i děti z dramatického kroužku ZŠ Mohylová. Zdramatizovaly básničku s podzimní tématikou a přidaly se tak k programu, které odpoledne v DDM nabízelo. Zapojily se i do workshopu s loutkoherečkou ze sboru Buchty a loutky Zuzanou Bruknerovou.
     
  • Odpoledne u hasičů. Koncem října navštívily děti z družiny ZŠ Janského zbrojnici stodůleckých dobrovolných hasičů v Tlumačovské ulici. Pánové Michl, Vavřička a starosta sboru Vojtěch Koutek pro ně připravili prohlídku hasičské techniky a besedu, kde se děti dozvěděly hodně zajímavostí o jejich práci.