Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Slovo šéfredaktora prosinec 2015

Milí čtenáři,
také se vám zdá, že to nějak rychle uteklo a že Vánoce budou dřív než obvykle? Žijeme stále rychleji a čas letí. Nám v redakci STOPu se také zdá, že máme uzávěrky čím dál častěji. Budeme rádi, když vás prosincový STOP pobaví, potěší a když se na chvilku zastavíte a začtete. Proto vám nabízíme vánoční zamyšlení kazatele stodůleckého sboru Církve bratrské Davida Nováka, zajímavé nahlédnutí kolegyně Evy Černé do tajů výroby kolekcí, pozvánku do muzea čokolády, rozhovor s hercem Oldřichem Víznerem i přehled míst, kde koupíte stromek nebo kapra. Můžete se nechat zlákat k návštěvě tří muzeí na Přírodovědecké fakultě UK, na výlet nebo na některou z mnoha prosincových akcí v Praze 13. Pokud třeba chcete strávit dopoledne Štědrého dne úplně jinak, přijďte na oblíbený Běh za Ježíškem na vrchol Makču Pikču v Centrálním parku.
V Tématu STOPu ředitelka Kulturního domu Mlejn Dáša Bednáriková bilancuje pět let Mlejna po rekonstrukci. Starosta David Vodrážka tentokrát informuje o přípravě proměny bulváru v Nových Butovicích a žádá o ohleduplné používání pyrotechniky při silvestrovských oslavách. Přinášíme také výsledky ankety o prioritách občanů a aktuální sdělení radnice a Úřadu práce.
Jménem celé redakce STOPu vám přeji klidné a radostné Vánoce, co nejvíce času stráveného s blízkými lidmi, ale také čas na zklidnění, odpočinek a načerpání nových sil.

Samuel Truschka, šéfredaktor