Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Z policejního deníku

  • Poslední den října na parkovišti jednoho z obchodníchdomů pachatel využil nepozornosti řidičky, kterápři nakládání zboží nezajistila ostatní dveře vozidla, a ze sedačky spolujezdce jí odcizil odloženou kabelku s mobilem, svazkem klíčů, peněženkou s hotovostí, platebními kartami a osobními doklady. Pachatelé to budou určitě v nastávající době vánočních nákupů zkoušet. Nedejte šanci lidem, kteří jsou ihned schopni využít vašeho zaváhání nebo chvilkového opomenutí a mějte svůj majetek stále pod kontrolou.
     
  • Začátkem listopadu se na naše policejní oddělení dostavila paní, která prodává ve stánku u metra, a předala nám nalezenou peněženku s osobními doklady, finanční hotovostí a platebními kartami. V policejních evidencích byl zjištěn telefonní kontakt na majitelku ztracené peněženky, které jsme pak peněženku vrátili. V posledním měsíci se nejednalo o ojedinělý případ nálezu a odevzdání ztracených peněženek a dalších věcí. Moc děkuji nálezkyni i všem ostatním poctivým nálezcům.
  • Dne 3. listopadu v nočních hodinách na parkovišti na sídlišti Velká Ohradě pachatel po vypáčení zámku dveří vnikl do osobního vozidla, poškodil palubní desku a odcizil autorádio. Škoda poškozením vznikla ve výši 10 000 korun, škoda odcizením 2 000 korun.
     
  • Téhož dne na jednom z parkovišť u obchodního domu nezjištěný pachatel vypáčil zámek dveří u dodávky a odcizil z kabiny dvě papírové tašky se zdravotnickými implantáty v celkové hodnotě 100 000 korun. Poškozením vozidla vznikla škoda ve výši 2 000 Kč.
  • V týdnu od 27. 10. došlo na sídlišti Velká Ohrada k odcizení zaparkované modré Škody Octavia Combi. Majiteli tak vznikla škoda ve výši  120 000 Kč.

Za MOP Stodůlky npor. Jaroslav Vondra