Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Stodůlečtí hasiči cvičili stavbu protipovodňových stěn

Členové jednotky se v noci z pátku na sobotu 21. – 22.října zúčastnili cvičení v pražském Radotíně. Bylo zaměřeno na prověření činností spojených s výstavbou protipovodňových opatření a samotné plné funkčnosti mobilního hrazení PPO. Toto cvičení si vyžádalo částečnou uzavírku ulice Výpadová.
Cvičení bylo zahájeno v 19.30 nástupem přítomných jednotek sborů dobrovolných hasičů společně s členy aktivních záloh Armády České republiky, kteří byli předem vybráni pro samotnou výstavbu. Poté následovalo rozdělení jednotek na určená stanoviště. Jen pro představu, hlavním impulzem pro stavbu jednotlivých částí zábran je průtok měřený na měřícím bodě v Praze Chuchli. První opatření se provádí již při průtoku 450 m3.s-1. To se zavírají vrata na Čertovce.Organizaci celé akce zajistil Magistrát hl. m. Prahy, za HZS hl. m. Prahy se cvičení zúčastnil jeho ředitel brig. gen. Luděk Prudil a také zástupci Odboru ochrany obyvatelstva a krizového řízení Magistrátu hl. m. Prahy. Tato cvičení se provádějí periodicky, a to na různých úsecích.
Pozvánka:
SDH Stodůlky vás srdečně zve na Mikulášskou stezku, která odstartuje v sobotu 3. prosince ve 14 hodin od hasičárny v Tlumačovské ulici. Pro děti budou připravena stanoviště s úkoly. Odměny a občerstvení zajištěno.

Vladimír Kos, SDH Stodůlky