Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Vážené dámy, vážení pánové, začíná advent a s vánoční atmosférou přichází i období příjemných setkání. Připravili jsme pro vás tradiční akce, kde můžete příjemně strávit čas se svými blízkými. Sousedské koledování při rozsvícení betlému v Centrálním parku zahájí advent první prosincovou neděli, připravena je také řada vánočních koncertů v obřadní síni radnice a mnoho dalších akcí.


Poslední měsíc v roce má svou specifickou a nezaměnitelnou atmosféru. Z pracovního pohledu nás čeká administrativní kolotoč s formálním uzavíráním roku 2023 a jsem rád, že se nám stále daří naši městskou část rozvíjet a přitom nezadlužovat.


 Jsme jedna z mála radnic, která není zatížena úvěry, což v dnešní době není samozřejmost. Snažíme se pracovat tak, aby se nám na třináctce dobře žilo, a to opravdu všem, dětem, rodinám, dospělým i seniorům. Advent je také časem, kdy na nejrůznějších předvánočních setkáních diskutuji s obyvateli o tom, jak se jim daří a pokud mohu pomoci něco zlepšit, rád to zajistím.


Pestrý program je připraven v klubech pro seniory, ve školách, nechybí ani možnost zavítat na různé kulturní i sportovní akce nebo sousedská setkání. Osobní kontakt je pro mne velmi důležitý, získávám tak velmi cennou zpětnou vazbu na naši práci. Těším se na osobní setkání s vámi. Zkusme si v tento čas připomenout to, co je opravdu důležité. Čas, který strávíme s těmi nejbližšími, žádné dárky ani peníze nevynahradí.

Přeji příjemné prožití vánočních svátků plných klidu, radosti a spokojenosti a do nového roku především pevné zdraví, mnoho štěstí, optimizmu a osobní i profesní úspěchy.

Ing. David Vodrážka
starosta Prahy 13