Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Cesta světel prozářila Centrální park Prahy 13

V sobotu 11. listopadu se v „Domečku“ konala nevšední událost, která přinesla světlo a radost do sychravého podzimního večera. Akce nazvaná Cesta světel přilákala množství rodin s dětmi, aby společně oslavili svátek Sv. Martina. Tento lampionový průvod byl výjimečný nejen svou atmosférou, ale i kreativním přístupem. Rodiče spolu s dětmi se sešli v prostorách DDM Stodůlky, kde si s lektory vyrobili jedinečné husí lampiony. Nejen ty, ale i nepřeberné množství dalších pěkných lampionů rozzářily večer při průvodu přes Centrální park.


Průvod v letošním roce vedl sv. Martin a společně s bílým koněm dovedl účastníky k Nepomuckému rybníku, na kterém už čekala osvětlená lodní flotila. Tato akce opět ukázala, jak mohou jednoduché aktivity, jako je tvorba lampionů a společný průvod, oživit městskou čtvrť a přinést radost a světlo do obyčejných večerů.


Děkujeme FS Lučinka za zapůjčení koně. Velký dík patří i lodním modelářům a modelářům ze serveru mo-na-ko.cz, že se nezalekli deštivého počasí a připravili hlavně pro dětské účastníky příjemnou tečku večerního průvodu. 

Lucie Cestrová