Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Kert Park získal Československý superpohár

Hokejbalisté pražského klubu HC Kert Park Praha si ziskem šestého mistrovského titulu v loňském ročníku Crossdock extraligy hokejbalu vybojovali možnost se po roce opět postavit mistru slovenské extraligy v již 10. ročníku Československého superpoháru. Soupeřem a hostitelem pražského celku byl celek HBK PROTEF Považská Bystrica.


Úvodní třetina se reprezentantům českého hokejbalu příliš nevyvedla. Přestože byli častěji na míčku, tak střelecky příliš branku domácího PRETEFu neohrozili. Naopak domácí udeřili hned dvakrát, a to pokaždé z hole domácího Straky. Ten nejprve skóroval ze hry a druhý zásah přidal z nařízeného trestného střílení, při kterém překonal opět výtečného Jiřího Návaru. 


Přestože do druhé třetiny nastoupili Pražané s touhou a odhodláním zvrátit nepříznivý stav, z další branky se jako první radovali opět domácí. Na 3:0 navýšil náskok Balga. Hosty, ale ani tento stav nevykolejil a v nabídnuté přesilové hře brzy kontrovali zásahem Radomíra Vaňka. Dorážka Dominika Barnošáka pak přiblížila Kert domácím na dostřel. Obraz hry se ve druhém dějství překlopil na stranu Kertu, ale ani další šance branku nepřinesly, a i po druhé třetině tak byli domácí blíže vítězství. 


Třetí třetina pak pokračovala v dramatickém scénáři celého zápasu. Domácí vrátila do hry nabídnutá přesilová hra, ale Kert byl v zápase při hře v početní nevýhodě bezchybný. Postupem času Pražané opět přebírali iniciativu a v 36. minutě se díky druhému zásahu Radomíra Vaňka mohli radovat z vyrovnání. Závěr třetí třetiny pak nabídl domácím další velkou šanci utkání rozhodnout. Michal Javůrek nevybíravě dohrál soupeře u mantinelu, za což si vysloužil trest do konce utkání a domácí čekala hned pětiminutová přesilová hra. Kert Park však výborně bránil a dlouhé oslabení rozdělené mezi konec třetí třetiny a začátek následného prodloužení přestál. Když už se Pražané pomalu dostávali zpátky do hry, přišel další faul, kdy Tomáš Fejfar nešťastně udeřil holí domácího brankáře a Považská Bystrica měla opět k dispozici dvouminutovou přesilovku. Ani tentokrát, ale domácí na hostující obranou čtveřici nevyzráli. 


Prodloužení už pomalu směřovalo ke konci, když se v rychlém přechodu do útočného pásma uvolnil u mantinelu Lukáš Lhota, hodil si míček do pohybu směrem k bráně a v pádu dokázal prošťouchnout balonek za domácího gólmana, který se snažil balonek vypíchnout. Pražané se tak potřetí radují z vítězství v Československém superpoháru a poprvé se jim jej podařilo vyhrát na půdě slovenského soupeře. 

David Kuna