Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Program Klubu Mlejn

KD Mlejn, z.ú., Kovářova 1615/4, 155 00 Praha 5 • Recepce: v pracovní dny od 14.00 do 18.00 (mimo školních prázdnin) • Pokladna: vždy hodinu před představením • E-mail: info.mlejn@gmail.com • Web: www.mlejn.cz • Grant poskytla městská část Praha 13

DĚTI

3. 12. ne 17.00 Teatro Piccolino: Žertem s čertem

Bylo nebylo... za sedmero horami, sedmero řekami a sedmero vesnicemi se v jedné malé vesnici potuloval malý čertík. Dováděl, běhal, skákal, hrál si s ohněm a nevěděl si se sebou rady. Až zapomněl cestu zpátky do pekla. Veselá taškařice s mikulášským překvapením pro všechny andílky i malá zlobidla. 

5. 12. út 16.30 a 17.30 Mikulášská nadílka s Lučinkou

Lučinka si pro vás připravila malé Mikulášské představení v kavárně KafeMlejnek. Zatančí a zazpívají pro vás andělé i čerti, Mikuláš přinese dárky. Rodiče si mohou objednat osobní předání vlastního balíčku pro své ratolesti. Více informací na www.fslucinka.cz.

10. 12. ne 15.00 a 16.30 Cirkusový workshop pro děti a rodiče

Láká vás vyzkoušet si závěsnou akrobacii na šále, žonglování s nejrůznějšími žonglátky jako jsou kruhy, míčky a kuželky nebo vás zajímá balanc na kouli, válci či rola-bolu? Pak je tenhle cirkusový workshop právě pro vás. Všemi disciplínami vás provedou naši zkušení lektoři.

17. 12. ne 16.00 Studio Damúza: Ovečka betlémská

Vánoční zázrak očima chundelaté ovečky a starého pastýře. Loutková hudební pohádka o kouzlu Vánoc pro všechny od 4 let.

DIVADLO

7. 12. čt 19.30 Andrea Miltnerová: The Power Game

Britská tanečnice a choreografka Andrea Miltnerová a mexická herečka Sofía Leyva-Mayorga provokují divákovu představivost na téma kam až může dojít manipulace. 

8. 12. pá 11.00 Lučinka pro seniory: Putování do Betléma

Lučinka si připravila vystoupení speciálně (ale nejen) pro naše milé seniory, při kterém se společně naladíme na advent. Během hodinového programu se společně vydáme na putování do Betléma. Zvýhodněné vstupné pro seniory 50 Kč.

9. 12. so 16.00 Vánoce s Lučinkou

Zveme všechny do Mlejna na tradiční pořad Vánoce s Lučinkou, během kterého se společně naladíme na advent. Přidejte se k nám při koledování či putování do Betléma. Zatančí skupiny od Kominíčků po Sedláky, zahraje nám Muzička.

KONCERTY

pá 15. 12. a čt 21. 12. 19.30 Radůza

Jedinečná a originální písničkářka čerpající inspiraci především z české tradice. Na kontě má řadu úspěšných sólových alb, která bez jakékoli reklamy lámou rekordy v prodejnosti, je držitelkou několika zlatých Andělů a bodovala také v anketě Zlatý slavík.

19. 12. út 18.00 Varhanní adventní koncert v kostele sv. Jakuba Staršího

Koncert klasické hudby v podání operní pěvkyně Lucie Silkenové, která ke spolupráci tentokrát přizvala varhanici Lindu Juránkovou a saxofonistu Pavla Škrnu. V programu zazní skladby a písně českých i evropských mistrů od baroka až po současnost v úpravě pro varhany, zpěv a saxofon.

22. 12. pá 19.30 Wanastowi Vjecy

Tradiční koncert v podání kapely Wanastowi Vjecy nebude ve Mlejně chybět ani tento rok.

27. 12. st 19.00 Robert Křesťan a Druhá Tráva

Každoroční koncert legendy folk, country a bluegrassové scény.

RŮZNÉ

5. 12. út 14.00 Retrokavárna pro seniory

Retrokavárna je místem pro setkávání, vzpomínky, nová přátelství i zajímavá témata. První úterní odpoledne v měsíci se naše foyer otevírá seniorům, pro které je připravené posezení u kávy doplněné o přednášku nebo diskusi na aktuální téma.

16. 12. so 16.00 a 18.30 Belly Habibi: Vánoční orientální show

Vánoční show skupiny orientálního tance Belly Habibi z DDM Stodůlky.

Více informací o pořadech, vstupenkách nebo kurzech najdete na www.mlejn.cz nebo na www.facebook.com/kdmlejn.

Vstupenky lze zakoupit prostřednictvím portálu GoOut na našich webových stránkách nebo na www.goout.net.