Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Třicet let FZŠ Mezi Školami

FZŠ Mezi Školami slaví letos 30 let od svého oficiálního otevření. Tehdy škola stála uprostřed rozestavěného sídliště a docházelo do ní jen pár desítek žáků. K této příležitosti jsme nejen pro naše žáky připravili několik skvělých akcí. V prostoru vrátnice je uvítaly balonky, na kterých zjistili, co všechno jsme k oslavám připravili.


V týdnu od 6. do 13. listopadu všichni žáci navštívili výstavu s pracovními listy a aktivizujícími prvky. Žáci si mohli vyzkoušet elektroniku z 90. let, vyfotit se v dobovém oblečení, zamyslet se nad proměnou okolí školy na leteckých snímcích a porovnat současné učební pomůcky s tehdejšími. Výstava měla poslední den velký ohlas také u veřejnosti. Na památku si všichni odnesli výroční školní odznáčky. Děkujeme za pěkná přání a vzkazy, které jste naší škole nechali u vstupních dveří na symbolické třicítce. Za celou organizací a přípravou tohoto výročí u nás ve škole stojí paní učitelky Kateřina Budková a Veronika Nirnbergová.


Dále jsme dali žákům možnost zeptat se prvních zaměstnanců na to, co je k historii školy zajímá. Nejzajímavější otázky jsme zpracovali do videa, které najdete na stránkách naší školy. Brzy se můžete těšit na interaktivní úkoly okolo naší školy – GPS průvodce s okamžitou zpětnou vazbou. V rámci výročí nás dále čeká soutěž o návrh školního trička a maskota, ani letos nezapomeneme na tradiční vánoční slavnosti s pečením starostovy vánočky, školním jarmarkem. Přijďte si 12. prosince od 16 hodin koupit třeba originální kalendář, který připravili naši žáci, nebo se podívat na žákovské prezentace kultur, které nás každodenně obklopují nebo nasát vánoční atmosféru při vystoupení našich žáků. 

Petr Kubička, ředitel FZŠ Mezi Školami