Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Úspěšná obhajoba zlata na MS

Od středy 25. října do neděle 29. října se v polském Kielce soutěžilo ve sportovní i umělecké akrobacii na tyči, kruhu a na tzv. létající tyči. Soutěž každoročně organizuje mezinárodní federace International Pole and Aerial Sports Federation (IPSF). Letos se jednalo již o 11. ročník, kterého se zúčastnilo více než 500 soutěžících z téměř 40 zemí světa. Českou republiku reprezentovalo 31 sportovců, kteří se představili ve 29 soutěžních choreografiích. Naše reprezentace zaznamenala obrovský úspěch a ziskem 9 medailí se zařadila mezi nejúspěšnější země šampionátu.

Mezi medailistkami byly také Barbora Čaloudová a Ester Prokopová, obě z Prahy 13, které s přehledem obhájily zlaté medaile z loňského MS v kategorii Pole Sport Novice Doubles (10 – 14 let). Ester Prokopová soutěžila také sólo. I když to zde v silné konkurenci na medaili nestačilo, předvedla nádherný výkon.

Obě sportovkyně z pražského studia Pole Heaven podpořila v jejich cestě na Mistrovství světa Městská část Praha 13, za což velice děkujeme.

Kompletní výsledky české výpravy budou zveřejněny na webových stránkách zastřešující organizace Czech Pole Sport Organization – www.czechpolesport.cz

Daniela Čaloudová