Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Výjezdy jednotky

V sobotu 7. října byla jednotka vyslána k požáru vybydlené budovy na pražském Smíchovském nádraží. V objektu na odstavných kolejích byl vyhlášen druhý stupeň poplachu. Krátce po šesté hodině ranní zde zasahovaly jednotky z centrální, krčské, smíchovské, modřanské, radotínské, petřínské stanice a také jednotka HZS Správa železnice. 

Objekt na ploše 100 × 20 metrů byl zasažen v plném rozsahu. Hasiči nasadili na lokalizaci plamenů několik vodních proudů a zasahovali v dýchací technice. Část hasičů prozkoumala objekt a evakuovala z něj jedenáct osob.

Požár se podařilo dostat pod kontrolu po sedmé hodině ranní, následovalo dohašování skrytých ohnisek a rozebírání ohořelých částí budovy. Naše jednotka zůstala na místě, prováděla dohašovací práce a čekala na příjezd Záchranného útvaru HZS Jihlava s těžkou technikou.


Ve čtvrtek 2. listopadu vyjela jednotka k požáru tlakových lahví v ulici Hájčí v Praze 13. Před 16 hodinou tam došlo při plnění potápěčských lahví k požáru ve stavební buňce. Hasiči plameny rychle uhasili nicméně museli tlakové lahve ochlazovat a kontrolovat termokamerou.

Jednu zraněnou osobu transportovali do vrtulníku LZS a do péče ZZS. 

Vladimír Kos, SDH Stodůlky