Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Steak Bekovka s omáčkou z černého piva servírovaný s pečenými bramborami na anglické slanině a cibulce

Steak Bekovka s omáčkou z černého piva servírovaný s pečenými bramborami na anglické slanině a cibulce

 

Suroviny:
400 g vepřové kotlety s dlouhou kostí, 0,5 g steakového pepře, 0,5 g hrubé soli, 2 dcl černého piva, 200 g brambor, 80 g modré cibule, 40 g anglické slaniny, 2 dcl oleje

Postup:
Maso osolíme a opepříme, zprudka opečeme na pánvi nebo grilu, poté stáhneme a dopečeme doměkka tak, aby zůstal uvnitř šťavnatý. Polovinu cibule a slaniny nakrájíme najemno, opražíme a svaříme s černým pivem, dokud omáčka nezhoustne. Dle  otřeby dochutíme solí a pepřem. Předvařené brambory ve slupce nakrájíme na kolečka, v případě menších brambor na půlky, slaninu s cibulí na nudličky, opět opražíme na trošce oleje a následně promícháme s bramborami tak, aby do sebe natáhly vůni cibule a slaniny, dle potřeby dosolíme.

Tip! Maso můžete naložit den dopředu do marinády z černého piva, trošky hořčice a vaječného žloutku s pepřem. Solit až před
tepelnou úpravou.

Tuto specialitu vám nabízí Restaurant Bokovka, nám. Junkových, (přímo u metra Stodůlky – směr Britská čtvrť).

Otevřeno máme denně od 11.00 do 23.00 hod. Kontakt: tel. 277 271 505, info@bokovkarestaurace.cz, www.bokovkarestaurace.cz.