Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Na Lužinách roste moderní sportovní centrum

Objekt bývalého nákupního střediska Billa, později autosalonu Nissan u Jeremiášovy ulice, byl teď řadu let nevyužívaný a postupně chátral. Jeho zkáze se podařilo zabránit. V současné době zde rozsáhlou rekonstrukcí a přístavbou vzniká jedno z nejkomplexnějších a nejmodernějších sportovních zařízení v Praze. Bude se jmenovat Jeremi sport a staví ho společnost Credendo Vidos, s.r.o.

Na ploše 7 500 m2 vnitřní a 3 000 m2 venkovní plochy budou mít návštěvníci možnost všestranného sportovního vyžití, relaxace a zábavy. Nejvýraznější vnější dominantou sportovního centra bude kompletně zastřešená vytápěná horolezecká hala, která bude patřit mezi nejvyšší a nejzajímavější v České republice. Unikátním sportovištěm centra bude multifunkční plně klimatizovaná hala s 15 badmintonovými hřišti, čtyřmi squashovými kurty a čtyřmi stoly pro stolní tenis. Hala je uzpůsobena pro jednotlivá individuální utkání, ale i pro velké sportovní turnaje. Nový objekt nabídne multifunkční sály a tělocvičny s možností provozování širokého spektra sportů. Od klasických aerobních aktivit jako je spinning, alpinning, aerobik až po speciální sporty, jako je například box nebo bojové sporty. Samozřejmostí je plně vybavená posilovna. Dostatek sportovního vyžití poskytnou i venkovní plochy sportovního centra. Do budoucna je na venkovním prostoru plánovaná výstavba florbalové haly, ale především pevné haly s beach volejbalovými kurty. Ta bude vskutku unikátní, protože díky svému zateplení v zimě a klimatizaci v létě umožní celoroční hraní za optimálních podmínek. Venku se také připravuje vybudování jednoho z prvních kurtů na stále více oblíbený padel.

Klienti najdou v centru nejen špičková sportoviště, ale také místo pro společenské setkávání nebo pořádání sportovních i kulturních akcí, ať už soukromých či veřejných. Sportovní středisko bude disponovat bohatým zázemím a širokou nabídkou doplňkových služeb. Kromě recepce s občerstvením a příjemným vyškoleným personálem poskytne hostům sportbar a kvalitní nekuřáckou restauraci s posezením nebo klubové zázemí. Restaurace se netají ambicemi stát se jednou z nejlepších v okolí a bude lákat mimo jiné i na zdravou výživu a jídelníček vhodný pro sportovce. Servis a prodej sportovních a turistických potřeb a náčiní a rovněž výživových doplňků tvoří doplňkový sortiment služeb. Pestrost nabízených služeb vhodně doplní wellness zóna pro nerušené chvíle odpočinku a regeneraci. Její součástí bude klasická sauna, ale i mezi sportovci stále oblíbenější kryosauna, která využívá extrémně nízkých teplot k rychlé regeneraci. K dispozici budou solária a masáže. Kvalitu veškerého servisu a služeb ve sportovní hale budou garantovat zkušení sportovní a výživoví poradci. Vzhledem k tomu, že centrum je určeno i pro rodiče s dětmi, je v nabídce služeb také dětský koutek s hlídáním dětí.

Jednou z priorit sportovního centra bude podpora dětí a mládeže. Budou zde probíhat cenově dostupné školičky a akademie, tréninkové kurzy a turnaje pro začátečníky i pokročilejší. Odborné vedení budou zajišťovat kvalifikovaní trenéři se zkušenostmi s prací s dětmi a mládeží. Komplexní sportovní areál podpoří svou nabídkou jednotlivé oddíly při základních školách, které nebudou závislé na nedostatečných sportovních kapacitách.

Poloha na křižovatce ulic Jeremiášova a Mukařovského zaručuje centru výbornou dopravní dostupnost. Od stanice metra Luka nebo Lužiny je to 10 minut pěší chůzí, autobusová zastávka je hned vedle centra. Velkou předností sportovního centra bude parkovací dům s dostatečnou kapacitou míst pro sportovce a ostatní návštěvníky komplexu.

Cílem sportovního centra Jeremi sport, které by mělo být dokončeno a otevřeno na přelomu letošního a příštího roku, je vytvoření volnočasového centra, jež se díky své komplexnosti a nabídce služeb doslova pro celou rodinu stane vyhledávanou a hlavně přirozenou součástí komunitního života v naší městské části.

Eva Matulová