Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Víkend nabitý hokejbalem

V sobotu 6. a neděli 7. září se na hokejbalovém hřišti na Lužinách konal hokejbalový turnaj starších žáků a minipřípravek o pohár starosty Prahy 13 Davida Vodrážky. Turnaje starších žáků se zúčastnilo 6 týmů z celé republiky – kromě domácího Kert Parku a pražského Kova také Kladno, Most, Stříbro a Jihlava. Atraktivní turnaj pro hráče i diváky nabídl 15 utkání všech týmů se všemi soupeři. Vítězem turnaje se stalo neporažené Kladno, druhou příčku obsadil domácí Kert Park a na třetí pozici skončilo západočeské Stříbro. V sobotu se uskutečnil malý turnaj minipřípravek, v němž se kromě domácích utkaly týmy Kladna a Ústí nad Labem. Zde hrálo prim mužstvo Kert Parku, které dokázalo porazit v napínavém duelu Kladno 2:1 a poté Ústí nad Labem 10:4, a tak mohlo slavit první místo v turnaji.

Všechny kategorie Kert Parku již vstoupily do nové sezony. Extraligový A-tým porazil na domácí půdě Třinec 5:0, B-tým podlehl South Parku po nájezdech 2:3, starší žáci převálcovali Nové Strašecí 8:2 a mladší žáci udolali České Budějovice 5:3.

Rozpis extraligy hokejbalu nabídne v následujícím měsíci hned 3 sobotní domácí utkání – 11. 10. od 17.00 přivítáme Most, 19. 10. od 17.00 hrajeme proti Plzni a 1. 11. od 16.00 hostíme Letohrad. Také ostatní kategorie mají nabitý zápasový program, který naleznete na www.kert-park.cz.

Rádi v našich řadách přivítáme nové zájemce o hokejbal. Probíhá celoroční nábor dětí ročníků 2000 – 2010. Více informací na www.kert-park.cz/nabor/.

Michal Pěch