Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Slovo šéfredaktora říjen 2015

Vážení čtenáři,
fotografie Markéty Dočekalové na obálce navozuje lehce podzimní atmosféru, ale snad si i v říjnu užijeme pár hezkých dnů. V září jich bylo naštěstí poměrně dost, takže venkovní akce Festivalu volného času Prahy 13, které se uskutečnily v průběhu měsíce, měly dobré podmínky. Některé z nich vám ve STOPu přiblížíme společně s Koncertem pro park a dalšími velkými událostmi konce léta. Na ty říjnové vás zveme v kalendáři akcí na konci zpravodaje.
V Tématu STOPu představujeme obnovená veřejná prostranství na Lužinách a v Nových Butovicích. Starosta v Přímé lince informuje o dokončení protihlukové stěny ve Stodůlkách a o instalaci interkomů ve školkách.
Možná jste v médiích zaregistrovali šokující případ krádeže elektrického invalidního vozíčku, odcizeného neznámým pachatelem Václavu Uhrovi, který na něm hraje florbal. Případ měl velký ohlas a vyvolal velkou solidaritu a nabídky pomoci. V pachateli se asi po mediální masáži hnulo svědomí a vozíček, i když poškozený, vrátil na místo. Také o tomto zážitku si redaktorka Eva Černá v rozhovoru povídá právě se sympaťákem Václavem Uhrem, který si vás určitě získá svým optimizmem a pozitivním přístupem k životu. Kéž by bylo více takových lidí i příběhů s dobrým koncem. Vám všem, milí čtenáři, přejeme z redakce dostatek hezkých zážitků, příjemných setkání a dobré mysli.

Samuel Truschka, šéfredaktor