Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Z policejního deníku

  • Mezi 31. červencem a 2. zářím došlo na Velké Ohradě k vloupání do motorového vozidla. Pachatel rozbil sklo zadních dveří a ze zavazadlového prostoru odcizil černý kufr s povinnou výbavou k vozidlu. Majiteli tak způsobil škodu ve výši 5 000 Kč, dalších 6 000 Kč je škoda způsobená poškozením vozidla.
     
  • V noční tramvaji během jízdy ze Spořilova do Podbaby odcizil zatím neznámý pachatel 31. července peněženku s doklady a finanční hotovostí z kapsy opilého spícího muže. Způsobená škoda činí celkem 4 000 Kč.
     
  • Nezjištěný pachatel překonal 28. července dopoledne ve zvýšeném přízemí domu zábradlí balkonu a bezpečnostní roletu balkonových dveří. Ty pak vypáčil a z bytu odcizil zlaté šperky a finanční hotovost, čímž majiteli způsobil škodu ve výši 50 000 Kč.
     
  • Do zaparkovaného a zajištěného vozidla Škoda Octavia vnikl 28. nebo 29. července bez známek poškození zámku nebo vozidla nezjištěný pachatel. Odcizením airbagu řidiče a vestavěné navigace způsobil majiteli škodu za 100 000 Kč.
     
  • Neznámý pachatel využil 4. září v podvečerní době nepozornosti ženy a buď v autobuse MHD během jízdy ze stanice Luka do stanice Nové Butovice, nebo při cestě metrem do stanice Jinonice jí odcizil z kapsy u kalhot mobilní telefon za 10 000 korun.

Za MOP Stodůlky npor. Jaroslav Vondra