Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Mladší žáci se na turnaji neztratili

S velkým očekáváním nastoupili mladší žáci HC Kert Park Praha do turnaje O Pohár starosty Prahy 13, který se konal první zářijový víkend na Lužinách. Na v pořadí šestý ročník turnaje se přihlásilo pět mužstev – HBC Plzeň, HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice, TJ Tatran Třemošná, spojený tým dvou pražských klubů Kova a Ďáblů Praha a domácí Kert Park. Domácí tým nastoupil v prvním utkání proti spojenému mužstvu z Palmovky. Po úvodním oťukávání převzalo nad zápasem domácí mužstvo kontrolu a postupně nasázelo snaživému soupeři osm branek. Střelecky se zaskvěl Drnec, jenž překonal soupeřova brankáře třikrát, dvakrát se trefil Vrabec, jednou Adam, Nevšímal a Janda, který ke gólu přidal čtyři skvostné přihrávky.

Ve druhém utkání nás čekali pardubičtí Autoskláři. Utkání jsme začali dobře, byli jsme lepší, za což jsme byli odměněni vedoucí brankou. Za nedlouho Janda přihrál Větrákovi a ten poslal domácí do dvougólového vedení. Do konce první poloviny utkání ale Pardubice vstřelily kontaktní branku. Ve druhé části jsme soupeře nepustili z jeho pásma, všechny šance však pochytal pardubický brankář Brtička, který byl po zásluze vyhlášen nejlepším brankářem turnaje. Při zbytečném vyloučení Pardubice vyrovnaly. Když se zdálo, že utkání skončí zaslouženou remízou, vstřelily 30 vteřin před koncem vítěznou branku.

V neděli nás nejprve čekal soupeř z Třemošné. V tomto utkání řádilo především duo Nevšímal – Broulík, kteří měli největší podíl na vysokém vítězství Kert Parku 8:0. V posledním utkání jsme narazili na plzeňské mečouny, kteří ještě mohli pomýšlet na vítězství v turnaji. Jenže domácí chtěli alespoň stříbro a odhodlaně nastoupili do utkání. A povedlo se. Sice těsně, ale zvítězili 3:2.

Při závěrečném vyhlášení předal starosta městské části David Vodrážka pohár za první místo kapitánu Pardubic, druhý skončil domácí Kert Park, bronz putoval do Plzně. Do All Stars týmu se dostali i dva hráči pořádajícího mužstva – obránce Václav Adam a útočník Daniel Broulík.

Nábor

Klub HC Kert Park Praha přijímá nové členy. Náborové tréninky jsou v úterý a ve čtvrtek od 17.30 – hřiště Lužiny, Kolovečská 2. Více informací podá Martin Horský na tel. 605 589 087 nebo Milan Kubíček, tel. 722 580 669 nebo je najdete na http://kert-park.cz/.

Lužiny uvidí hokejbalový Československý Superpohár

V sobotu 27. října se od 14.00 střetnou na hokejbalovém hřišti na Lužinách nejlepší mužstva uplynulého ročníku české a slovenské extraligy. Poslední říjnový víkend patří již tradičně Československému Superpoháru, na kterém ani letos nebude chybět dvojnásobný mistr republiky z Lužin HC Kert Park Praha. Vítězi loňského ročníku Crossdock extraligy se postaví celek HBK Kometa Vrútky. Rádi bychom vás pozvali na toto atraktivní mezinárodní střetnutí. Přijďte podpořit pražský celek z Lužin a pomozte mu k zisku další cenné trofeje.

Martin Kubíček