Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Potěšily pétanque i volkswagen

Ve čtvrtek 13. září bylo v Lukáši pěkně živo. Konal se zde již 6. ročník turnaje v pétanque pro seniory o putovní Pohár starosty MČ Praha 13 a dále speciální dovednostní soutěž jednotlivců o cenu místostarosty pro sociální záležitosti. Na startu se sešlo 10 družstev z celé Prahy. Soutěžilo se usilovně a čestně. Na průběh zápolení dohlížel, konferoval jej a vykonával zároveň i roli rozhodčího Mirek Pešout, který je vedoucím seniorských petangistů na třináctce. Závěrečný déšť, který přišel krátce po poledni, přinesl štěstí týmům z Prahy 13.

Ty po sečtení výsledků obsadily na pomyslné bedně vítězů první tři místa. Vítězem tradičního turnaje se stalo dvoučlenné družstvo ve složení Jaromír Kyzour a Eugeniusz Madej. 

Ceny „medailistům“ předal starosta David Vodrážka společně s místostarostou pro sociální záležitosti Pavlem Jarošem. Posledně jmenovaný odměnil i nejlepšího hráče ve speciální dovednostní soutěži, kterým se po zásluze stal po celý den v pohodě hrající Eugeniusz Madej.

Ještě před započetím vlastního petangového turnaje proběhlo slavnostní předání nového víceúčelového dodávkového vozu Volkswagen Transporter pro pečovatelskou službu Prahy 13. Řediteli střediska sociálních služeb Jiřímu Maškovi předal nový automobil symbolickým odevzdáním klíče od vozu starosta David Vodrážka spolu s místostarostou Pavlem Jarošem a Tomášem Kohutičem, vedoucím prodeje užitkových vozů ze společnosti Autodružstvo Podbabská, která vozidlo dodala.

Nový vůz, který je vybaven novou hydraulickou plošinou, výklopnými schůdky pro snadné nastupování, speciálními madly uvnitř interiéru apod. bude sloužit především pro přepravu imobilních seniorů do nemocnic, na úřady a k lékaři. Vozidlo dále usnadní rozvoz obědů terénní pečovatelskou službou seniorům – klientům střediska, kteří nejsou schopni se sami o sebe postarat.

Městská část zaplatila za automobil s plošinou a speciálními úpravami pro potřeby klientů 660 tisíc korun, středisko sociálních služeb přispělo částkou 280 tisíc korun a Autodružstvo Podbabská poskytlo prodejní slevu ve výši 250 tisíc korun.

Středisko sociálních služeb Prahy 13 provozuje v současné době tři dodávkové vozy podobné kategorie. Nový víceúčelový Volkswagen Transporter, nahradí nejstarší dosluhující vůz.

-JiM-