Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Venkovní posilovna v Britské čtvrti otevřena

Starosta Prahy 13 David Vodrážka a Pavel Rejchrt z české společnosti FINEP, která je investorem celého rezidenčního projektu, společně otevřeli nové venkovní sportovní hřiště v Britské čtvrti v Západním Městě. Toto venkovní workoutové hřiště patří mezi největší nejenom v Praze, ale i v celé České republice. Na ploše jednoho tisíce metrů čtverečních si tak můžete připadat skoro jako na slavné Muscle Beach Gym, která se nachází na pláži Venice Beach v kalifornském Los Angeles.

Moderní workoutové hřiště, které je jak regulérní posilovnou pod otevřeným nebem, tak i prostorem, kde si můžete jen příjemně protáhnout svaly, najdete mezi ulicemi Kuchařova a Medunova v Britské čtvrti hned za Centrálním parkem, v jehož blízkosti je vstup do metra. Součástí tohoto parku je i velké dětské hřiště. Nové sportovní, neboli workoutové hřiště, je další volnočasovou plochou, které nabízí celkem osm posilovacích strojů, také stroje typu CrossFit a též i důmyslnou sportovně posilovací prolézačku pro mládež a dospělé.


Součástí prostoru jsou i lavičky pro odpočinek, stejně tak je zde i relaxační plocha o velikosti 58 m2, která je kryta venkovní plachtou. Samozřejmostí jsou i stojany pro kola, venkovní koše nebo informační tabule.

David Jirušek, FINEP CZ