Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Z deníku Policie ČR

  • Dne 31. srpna v odpoledních hodinách využil neopatrnosti poškozeného nezjištěný pachatel a při jízdě mezi stanicemi Anděl – Luka na trase metra B mu z tašky, kterou měl muž zavěšenou přes rameno, odcizil peněženku s finanční hotovostí, osobními doklady a platební kartou. Ke krádeži určitě přispělo také to, že taška měla rozbitý zip a byla uzavřena jen na patentku.
  • Nezjištěný pachatel dne 30. srpna večer využil při cestě metrem ze stanice Lužiny do stanice Černý Most podnapilosti a spánku poškozeného, prořízl mu pravou kapsu kalhot a odcizil mobilní telefon, peněženku s finanční hotovostí 6 000 Kč, klíče od bytu, následně i osobní doklady, řetízek, náramek a způsobil tak poškozenému škodu ve výši 24 000 Kč.
  • Dne 24. srpna ráno využil nezjištěný pachatel chvilkové nepřítomnosti poškozeného a odcizil na barovém stole odložený mobilní telefon v hodnotě 13 000 Kč. Za účelem zjištění totožnosti pachatele prověřujeme kamerové záznamy z doby krádeže.
  • Opravdu neobvyklé oznámení jsme řešili závěrem srpna. Řidič, který se v té době se svým vozidlem nacházel už u Kladna, nám sdělil, že když projížděl po Pražském okruhu, tak mu u obce Ořech vlétla otevřeným okénkem do auta vosa. K jejímu vyhnání použil peněženku, se kterou se oháněl tak silně, že ji při tom vyhodil na silnici. Žádal nás, abychom prověřili, zda se peněženka někde v udaném místě nenachází. To jsme provedli, ale bez úspěchu.
  • Neznámý pachatel využil 22. srpna v podvečer nepozornosti ženy při ukládání nákupu do osobního motorového vozidla. Z auta jí odcizil odložený notebook a osobní doklady, čímž jí způsobil škodu 21 000 Kč.
  • Dne 19. srpna využil nezjištěný pachatel během večera nepozornosti muže a ze stolu v pivnici mu odcizil mobilní telefon. Muž místo několikrát opustil a telefon nechal bez dozoru. Způsobená škoda je ve výši 4 000 Kč.

Za MOP Stodůlky npor. Jaroslav Vondra