Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Nový parkovací dům v Petržílkově ulici


Pane starosto, v posledních dnech se v médiích objevila zpráva o novém parkovacím domě v Petržílkově ulici, mluví se o něm už dlouho, kdy bude k dispozici obyvatelům Prahy 13?

Parkovací dům v Petržílkově ulici dlouhodobě prosazujeme a teď se po několika měsících celý projekt posunul. V půlce září magistrát vybral dodavatele stavby a v ideálním případě se může stavět už koncem letošního roku. Předpokládá se, že stavba potrvá přibližně rok a půl, takže v polovině roku 2023 by měl být parkovací dům hotový. Administrativa je již připravena, naše městská část se aktivně zapojila do koordinace celého procesu i se soukromým investorem, aby projektová dokumentace byla včas připravena pro stavební povolení. Všichni víme, že parkování v Praze je bolavým místem a jinak tomu není ani v naší městské části. Proto si posunu v projektu velmi vážím a jsem rád, že konečně dojde k jeho realizaci. Jedná se o výstavbu vícepodlažního parkovacího objektu z poloviny určeného rezidentům a z poloviny určeného jako P+R záchytné parkoviště o celkové kapacitě 379 parkovacích míst.
Investorem je Magistrát hlavního města Prahy, celkové náklady dosahují necelých 300 milionů korun.

Zásadním a nejdůležitějším faktem je z mého pohledu to, že polovina míst je určena pro rezidenty a navýší se parkovací místa v Nových Butovicích. Výstavba vícepodlažního parkovacího domu přinese nejen úlevu místním obyvatelům při každodenním hledání parkovacího místa, ale také se sníží intenzita dopravy na přilehlých komunikacích.

Ing. David Vodrážka starosta Prahy 13