Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Obnovení činnosti mladých hasičů

Po dlouhé době nečinnosti, kdy vyhlášením nouzového stavu byly kromě tréninků zrušeny také všechny závody, se mladí hasiči sešli ve čtvrtek 2. září k první schůzce. Pokud se opět nezhorší pandemická situace, budou se každé pondělí konat schůzky družstva starších a ve čtvrtek družstva mladších v době od 16.30 do 18.00 (19.00) hodin – v závislosti na počasí. Od listopadu budou tréninky probíhat tradičně v tělocvičně.
Už tento měsíc čekají mladé hasiče útoky v Lipencích a Zličínský dvojboj. Všichni doufáme, že se budeme moci zúčastnit, uvidíme, jak nám to po tak dlouhé covidové pauze půjde.
Letní prázdniny utekly jako voda a opět je zde nový školní rok. Po dvou měsících bezstarostného volna nadešel předělem srpna a září další školní rok, který představuje deset měsíců v kuse strávených ve školních lavicích. Prázdniny skončily a tak bylo třeba se rozloučit! Zdejší Sbor dobrovolných hasičů připravil pro školáky, ale i předškoláky zábavné odpoledne pod názvem Rozloučení s prázdninami. To byl pádný důvod k tomu, abychom dětem, než znova zasednou do školních lavic, nebo se vrátí do školky, ještě umožnili pořádně se vyblbnout. Přes 270 dětí si užilo spoustu her a radovánek a určitě se tak všechny vesele rozloučily s prázdninami.
Ještě v pátek 10. září se v rámci Festivalu volného času Prahy 13 konalo na Slunečním náměstí Odpoledne s hasiči, které jsme připravili spolu s kolegy z Třebonic. Také tady se mohly děti při soutěžích a ukázce techniky pořádně vyřádit.

Vladimír Kos, SDH Stodůlky