Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Senior fitness

Jsme nezisková organizace, založená roku 2008, která si klade za cíl zpřístupnit pohybovou aktivitu co největšímu počtu občanů středního a staršího věku. Máme mnoho cvičebních míst nejen v Praze, ale v celé České republice a velký počet cvičitelů, kteří absolvovali kurz cvičitel zdravotní tělesné výchovy, akreditovaný MŠMT. Tyto kurzy si sami organizujeme a neustále tak rozšiřujeme řady našich cvičitelů. Díky dotacím z jednotlivých městských částí můžeme cvičencům nabídnout hodiny v tělocvičnách, v bazénech, či na společných vycházkách za velmi příznivé ceny.

Naši cvičitelé zařazují do hodin prvky z fyzioterapie a jejich cvičení tak slouží jako prevence bolestí zad, hlavy a kloubů a vede k šetrnému procvičení a protažení celého těla. Senioři se nemusí obávat obtížnosti cviků, jde o jednoduché, snadno zvládnutelné pohyby. Dále poskytujeme občanům ve věku 50+ cvičení ve vodě, což je mimořádně prospěšná aerobní aktivita pro ty, kteří potřebují odlehčit kloubům a páteři. Pro seniory, kteří se zotavují po úrazech nebo po operacích a nejsou schopni na místo cvičení dojít, pak nabízíme možnost cvičení přímo doma.

Každý rok v červnu a v září pořádáme pro aktivní jedince pobyty u moře v Itálii, jejichž důležitou součástí je zdravotní cvičení opět pod vedením zkušených instruktorů.V Praze 13 nabízíme seniorům toto cvičební místo: Kulturní dům Mlejn (Kovářova 1615) – pondělí 9.30 – 10.30 hod., cena 70 Kč, pod vedením cvičitelky Hany Borčevské, tel. 720 689 939. Moc rádi přivítáme mezi námi nové zájemce o cvičení. Podrobné informace najdete www.seniorfitnes.cz, tel. 281 910 522, e-mail: email.recepce@seniorfitnes.cz.

Karolina Fomenková