Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Výuka pod hvězdami

Během prázdninových měsíců vládl v Základní škole Kuncova čilý ruch. Probíhala zde rekonstrukce tří původních učeben a zejména realizace projektu, který škola připravovala dva roky. Od září tak mají děti i učitelé zbrusu novou a perfektně vybavenou učebnu fyziky a fyzikální kabinet v hodnotě dvou milionů korun. Na stupínku s katedrou a novým počítačem se nachází na míru vyrobený demonstrační stůl na širokou škálu pokusů. Na atraktivitě přidává také nejnovější bezdotyková interaktivní tabule. Místo do klasických lavic, zasednou žáci do atypických boxů se širším, omyvatelným a odolným povrchem. Pompézní ozdobou prostoru učebny je hvězdná obloha na stropě.

Fosforeskujícími barvami jsou na ní ztvárněny všechny planety Sluneční soustavy, Mléčná dráha, černá díra a také nejvýznamnější souhvězdí zimní a letní oblohy. Při slavnostní kolaudaci ředitel školy Pavel Petrnoušek vyjádřil své potěšení nad skvěle odvedenou prací řemeslníků, profesionalitou dodavatelů a obětavostí pana školníka, který během prázdnin veškerou činnost spojenou s přestavbou koordinoval.

Současně také poděkoval Úřadu městské části Praha 13 za finanční podporu. Starosta David Vodrážka vyzdvihl důležitost investic do škol a rekonstrukci označil za více než zdařilou a motivující k výuce. Místostarostka Marcela Plesníková ocenila mimo jiné kvalitní zázemí pro pedagogy a zmínila, že oni i děti nyní budou moci pracovat s pomůckami, které jsou v současnosti nejmodernější na trhu.

Andrea Říčková