Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

KLUB RaDka s OMJ

V DDM Stodůlky budeme pořádat pravidelná komunitní setkávání s rozvojem českého jazyka a sociokulturní orientace pro děti (3-7 let) s odlišným mateřským jazykem a jejich rodiče, zaměřená na komunity ukrajinských uprchlíků žijících na území hl. m. Prahy. Setkání se budou konat v pátek v čase 15.00 - 18.00 a je určeno pro všechny zájemce ve věku 3 - 99 let. 

Klubová setkávání komunity zahrnuje organizované i spontánní hry realizované prostřednictvím zážitkové pedagogiky, různé sportovní, rukodělné, taneční, hudební, relaxační činnosti a realizaci aktivit v terénu jako jsou vycházky a výlety. Účastníci se aktivně podílí na programu pod vedením pedagogických průvodců české i ukrajinské národnosti. Víkendové výletní aktivity organizují samotní účastníci za pomoci pedagogických průvodců. Do klubu RaDka s OMJ (RaDka = Rodiče a Děti, OMJ = odlišný mateřský jazyk) je možné se přihlásit on-line, prostřednictvím informačního systému DDM Stodůlky, nebo osobním přihlášením na recepci DDM Stodůlky. 

Projekt je plně podporován MČ Prahy 13, Magistrátem hl. města Prahy, fondem UNICEF a DDM Stodůlky. Doba trvání projektu je od 22. září do 22. prosince 2023. 

Dagmar Eckhardtová