Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Ohlédnutí za prázdninami a novinky z DDM Stodůlky

Máme za sebou táborovou sezonu 2022/2023 a můžeme s jistotou říct, že byla velmi úspěšná. Během prázdnin se nám povedlo zrealizovat osm výjezdních a čtyřicet osm příměstských táborů. Jsme rádi, že zdi Domečku mohou ožívat i o prázdninách a děti si odnášejí nezapomenutelné táborové zážitky.

V novém školním roce 2023/2024 jsme pro všechny účastníky kroužků, klubů, akcí a táborů přichystali hned několik novinek. Vedle nových kroužků, kterými neustále rozšiřujeme naši nabídku, otevíráme zájmové kluby, pořádáme přednášky a připravujeme komunitní setkávání, do kterých se mohou zapojit i aktivní rodiče a další veřejnost. Nově jsme do nabídky zařadili i výukové programy pro školy, na které mohou učitelé přihlásit svoji třídu a přijít k nám zažít nevšední programy. V Klubu RaDka se mohou setkávat děti a rodiče s odlišným mateřským jazykem a pro nastávající matky a jejich partnery připravujeme předporodní těhotenské kurzy. Věříme, že i nadále bude DDM Stodůlky mí100, kde vám bude dobře! 

Stále máme volná místa v kroužcích ve všech oborech naší činnosti - sport, tanec, hudba, divadlo, technické a multimediální kroužky, tvoření, výtvarné kroužky. Nabídka je opravdu široká. Přejeme si, aby si oblíbenou aktivitu u nás našel každý. Naše zaměření není jen na děti, ale věnujeme se i náctiletým. 

Třeba na Kondičním tréninku pro teenagery. Zapojit se mohou i v kroužku Netradiční sporty, který je svou náplní jistě překvapí.

Taneční skupina Dance Friends otevírá druhým rokem taneční kurz Streetdance pro dospělé. Lekce Hip Hopu, House, Locking, Litefeet, Breakdance, v případě zájmu také Contemporary a contact improvisation, jsou určeny všem začínajícím tanečníkům starším 25 let. Další taneční nabídka přichází od taneční skupiny Fresas Latinas, která se zabývá karibskými a latino tanci. Novinkou je taneční improvizace, kterou jsme letos nově zařadili do nabídky. 

Pro školní rok 2023/2024 jsme rozšířili nabídku divadelních kroužků jak pro děti, tak pro dospělé - třeba kroužkem Improvizace pro dospělé. Na Divadelním kroužku s angličtinou je možnost zapojit se do oblíbené aktivity a zároveň procvičit angličtinu. Nechybí ani Divadelní kroužky, Improvizace pro děti a Muzikál. Na všechny mladé spisovatele se těšíme na kroužku Tvůrčího psaní. 

Novinkou v DDM Stodůlky jsou nejrůznější kluby a komunitní setkávání. Vedle fungujícího klubu RaDka, který už třetím rokem nabídne nejrůznější besedy a přednášky, vznikl Klub nadšeného diváka, ve kterém budeme společně chodit do divadla. Nově budeme nabízet i možnost komunitních setkávání, konkrétně s přednáškami v oblasti Léčivé stravy a Rodič 21. století. O těchto setkáních budeme informovat na ddmstodulky.cz

Více informací k novým kroužkům a klubům či volným místům v kroužcích naleznete na www.ddmstodulky.cz/krouzky

Marie Haklová