Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

PROGRAM KLUBU MLEJN - ŘÍJEN 2023

KD Mlejn, z.ú., Kovářova 1615/4, 155 00 Praha 5 • Recepce: v pracovní dny od 14.00 do 18.00 (mimo školních prázdnin) • Pokladna: vždy hodinu před představením • E-mail: info.mlejn@gmail.com • Web: www.mlejn.cz • Grant poskytla městská část Praha 13

DĚTI

1. 10. ne 15.00 Cirkusový workshop pro děti a rodiče

Přijďte si vyzkoušet závěsnou akrobacii na šále, žonglování s nejrůznějšími žonglovátky nebo balanc na kouli, válci či rola-bolu. Všemi disciplínami vás provedou naši zkušení lektoři. 

8. 10. ne 16.00 Andrej Lyga: Pohádka pro odvážné

Věděli jste, že hluboko v magických lesích žije přízrak, který vábí kolemjdoucí, okouzlí je a následně převezme kontrolu nad jejich tělem? Zavede vás na tajemné místo plné bytostí ve stínech, kde nebezpečí číhá za každým rohem a kde nikdy nevíte, komu můžete věřit. Zvládne náš hrdina tento souboj s nadpřirozeným světem? Sám určitě ne. Bude potřebovat tvoji pomoc. A proto hledáme odvážlivce, který se postaví  strachu a zlu. Nebojácného jedince, který dokáže vyhrát sám nad sebou a měnit špatné konce ve šťastné. Možná jsi to právě ty! No nejdřív se tě zeptáme: Bojíš se tmy? Pohádkový příběh vyprávěný bez jediného slova je určený všem odvážným i bojácným hrdinům od pěti let. 

22. 10. ne 16.00 Dočasná Company: Jak Zojka pomohla Zemi dýchat

Zojka bydlí na Zemi, kde žijí lidé s přírodou v symbióze. Co se ale stane, když se symbióza naruší, lidé zaberou veškerý prostor a Země se už nebude moct nadechnout? Erupce rozházejí a pomíchají veškeré tvorstvo a nic nebude jako dřív. Vydejte se se Zojkou na cestu za Duší Země a pomozte ji splnit úkoly, aby mohla Zemi opět rozdýchat.

KONCERTY

5. 10. čt 19.30 Žalman & spol. – křest alba Petra Novotného

Po necelém roce se do Mlejna vrací Pavel Žalman Lohonka se svojí kapelou. První část večera bude věnována křtu debutového CD Petra Novotného, Žalmanova dlouholetého spoluhráče a souputníka.

19. 10. čt 19.30 Chantal Poullain: Francouzský šanson

Hluboko posazený sexy hlas, lahodná francouzština, šansonově – jazzově laděná kapela pod vedením Štěpána Markoviče a atmosféra sladké Francie – to jsou atributy charakterizující Chantal hudební svět.

20. 10. pá 19.30 Symfonický orchestr Dalibora Havlíčka: Koncert filmové hudby

Zazní slavné fi lmové melodie. Např. slavná melodie Ennia Morriconeho z filmu Tenkrát na Západě nebo soundtracky dobrodružných filmů Indiana Jones, Sedm statečných...

DIVADLO

13. 10. pá 19.30 Nová generace

Nová generace je platforma pro studenty choreografi e a nonverbálního divadla HAMU, díky které mohou prezentovat svou tvorbu veřejnosti a zístak tak potřebnou jevištní praxi.

RŮZNÉ

3. 10. út 14.00 Retrokavárna pro seniory

Retrokavárna je místem pro setkávání, vzpomínky, nová přátelství i zajímavá témata.

4. 10. st 18.00 Pavel Beneš: Obrapsárna – vernisáž

Výstava Labradosti 2ilustrátora Pavla Beneše představí soubor labradostných obrazů autorů slavných jmen (Psicasso, Buonalabradorotti, Fen Dogh, Wrrrhol, Labró, Jde Venčit, Psignac, Dogas, Labradürer a dalších). Určeno nejen vzdělaným dospělákům, ale zejména dětem. Výstava potrvá do 30. listopadu.

14. 10. so 16.00 Stodůlecký folklorní ples s Lučinkou a Praštěnkou

Lučinka vás zve na taneční ples ve folklorním stylu. Čeká vás vystoupení Lučinky, výuka tanců, volná taneční zábava a hlavně tombola. Poté si ale na své přijdou i dospěláci, které pobaví Dudácká muzika Praštěnka během svého folklorního večírku.

Více informací o pořadech, vstupenkách nebo kurzech najdete na www.mlejn.cz nebo na www.facebook.com/kdmlejn.

Vstupenky lze zakoupit prostřednictvím portálu GoOut na našich webových stránkách nebo na www.goout.net.