Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

První školní den

První školní den bývá každoročně svátečním dnem pro děti i rodiče a další příbuzné. Letos do základních škol Prahy 13 nastoupilo 817 prvňáčků a 691 dětí bylo přijato do mateřských škol. Radnice pro ně již tradičně připravuje v Centrálním parku pestrý program. Ve Fakultní základní škole Mezi Školami přivítal prvňáčky starosta David Vodrážka společně s místostarostkou Marcelou Plesníkovou.

„První školní den představuje nezapomenutelný zážitek především pro děti a samozřejmě také pro jejich rodiče a prarodiče. Všem přeji, ať se dětem ve škole daří. Platí to také pro všechny ostatní žáky, studenty i zaměstnance škol,“ řekl David Vodrážka a dodal: „Všechny děti s trvalým bydlištěm v naší městské části byly na rozdíl od jiných městských částí úspěšně přijaty do místních škol a školek.“

„První školní den tradičně slavíme spolu s dětmi v Centrálním parku, a tak ani letos nemohla chybět dopolední slavnost s bohatým programem určená pro všechny prvňáčky naší městské části. Odpoledne se u Nepomuckého rybníka podívají do oblíbeného Pohádkového lesa plného dobrodružství i starší děti,“ připomněla místostarostka Marcela Plesníková. Městská část Praha 13 je zřizovatelem 10 základních a 22 mateřských škol. V základních školách letos usedlo do lavic více 6 200 žáků a do školek chodí 2 300 dětí. 

Lucie Steinerová